Cafeaua solubila

solubila

Cafeaua solubila a fost introdusa in anii 50’ si a devenit usor, dar sigur, un produs cautat de iubitorii de cafea.

Cafeaua instant este obtinuta din 100% boabe macinate prin metode fizice, este disponibila sub forma de pulbere si este solubila in apa. Cafeaua instant este de cele mai multe ori vanduta in borcane sau in pungi.

Cum se produce cafeaua solubila?

Multa lume nu stie faptul ca procesul de productie al cafelei solubile este similar cu cel al cafelei macinate, singura diferenta fiind extractia apei, in cazul cafelei solubile. In 1965, a fost inventata tehnologia freeze dryed, care consta in inghetarea solutiei de cafea, ce se divide ulterior in bucatele mici. Aceste particule sunt apoi introduse în camere de vacuum, unde apa se evapora treptat, mentinand aroma cafelei si lasand in urma granule fine de cafea solubila.

In 1967, a fost dezvoltata tehnologia spray dryed, alternativa metodei anterioare. In acest caz, solutia de cafea e trecuta printr-un jet continuu de aer fierbinte, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se o pulbere fina de cafea solubila.

Cafeaua decofeinizata solubila

Cafeaua decofeinizata solubila este disponibila atat in varianta deshidratata, cat si in varianta sub forma de granule. Cofeina este extrasa din boabele de cafea inainte sa fie transformata in pudra sau granule.

RETETE