Consumul de cafea poate reduce riscul unui deces prematur

Consumul de cafea este asociat cu un risc scazut de mortalitate, conform unui nou studiu, prezentat in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie (ESC 2017), care a avut loc la finalul lunii august la Barcelona.

Studiul s-a efectuat pe un esantion de 19.896 de participanti din Spania, cu varsta medie de 37 de ani. Pacientii au fost urmariti in medie timp de 10 ani, timp in care 337 dintre ei au decedat. Specialistii au descoperit ca persoanele care au consumat cel putin 4 cesti de cafea pe zi aveau un risc de mortalitate cu 64% mai scazut decat cei care nu consumasera niciodata sau aproape niciodata cafea. Fiecare 2 cesti de cafea consumate in plus reduc riscul de mortalitate cu 22%. Studiul a evidentiat o legatura directa intre consumul de cafea si varsta – pentru cei care aveau peste 45 de ani, consumul celor doua cesti aditionale de cafea reduce riscul cu 30%.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/daviddisalvo/2017/08/27/drinking-coffee-may-lower-risk-of-death-in-healthy-people-according-to-new-study/

 

RETETE