Frappé

frappe1frappe2

Cafeaua frappé este o bautura rece, facuta din cafea instant. Aceasta bautura este originara din Grecia unde a devenit populara dupa cel de-al II-lea razboi mondial, atunci cand ideea de a iesi in oras sa bei o cafea a inceput sa prinda contur. Caffee Frappe-ul a depasit granitele Greciei si ale Ciprului, fiind acum una dintre cele mai iubite bauturi din lume.

Termenul de frappé inseamna inghetat in limba franceza, desi echivalentul in limba greaca te duce cu gandul la o bautura agitata. Bautura a reusit sa isi capete statutul de vedeta in tara sa de origine, ajungand sa fie o bautura traditionala, servita alaturi de un pahar de apa.

Pentru a face un Caffé Frappé asa cum trebuie, ai nevoie de un pahar inalt. Cafeaua este amestecata cu zahar si este agitata cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer manual. Procesul dureaza un minut, continutul este apoi turnat in pahar peste care se adauga gheata, apa rece si lapte. Se pot face mai multe combinatii de Caffé Frappe, unele cu arome, siropuri sau inghetata.

RETETE