Institutul pentru Informatii Stiintifice despre Cafea a lansat un nou material video despre cafea, cafeina si performanta in sport

Institutul pentru Informatii Stiintifice despre Cafea (ISIC) a lansat la finalul lunii ianuarie un nou material video care il prezinta pe Dr. Neil Clarke, Principal Lecturer in cadrul School of Life Sciences din Coventry University (Marea Britanie) vorbind despre activitatea de cercetare din prezent privind cafeaua, cafeina si performanta in sport.

In acest nou material video, Dr. Clarke raspunde la intrebari despre cafea si efectul cafeinei asupra diferitelor tipuri de exercitii fizice, mecanismele potentiale si care sunt implicatiile pentru sportivii profesionisti si amatori. De asemenea, Dr. Clarke vorbeste si despre concluziile celei mai recente cercetari ale sale, publicata in International Journal of Sports Physiology and Performance (Jurnalul International al Fiziologiei si Performantei Sportive), care au aratat ca - o cana de cafea, consumata cu o ora inainte de participarea la o cursa de o mila sporeste cu 1,9% timpii de performanta in randul alergatorilor de sex masculin, ceea ce echivaleaza cu aproximativ cinci secunde in comparatie cu o substanta placebo1.

Acest material video insoteste continutul actualizat pe tema performantei in sport, disponibil pe site-ul ISIC (www.coffeeandhealth.org), care integreaza cele mai recente studii de cercetare. Continutul actualizat ofera o imagine de ansamblu asupra cercetarilor disponibile despre cafea, cafeina si performanta in sport, inclusiv:

  • Cafeina si performanta in exercitii (anaerobe) de anduranta
  • Cafeina si performanta in exercitii fizice de intensitate ridicata pe termen scurt (anaerobe)
  • Mecanisme potentiale

 

Pentru a vizualiza noul material video cu Dr. Neil Clarke, dati click aici.

Pentru a citi Prezentarea generala a subiectului actualizat, dati click aici.

Pentru mai multe informatii despre studiul Dr. Clarke, ‘Coffee Ingestion Enhances One Mile Running Race Performance’, dati click aici.

Referinte:

  1. N Clarke et al. (2017) Coffee Ingestion Enhances One-Mile Running Race Performance, International Journal of Sports Physiology and Performance.
RETETE