Plantatiile de cafea sustenabile

plantatii

Cafeaua sustenabila este acea cafea crescuta intr-un mod pietenos cu mediu si oamenii. In fermele de cafea sustenabile, fermierii folosesc pe post de combustil coaja cafelei in loc sa taie copacii de eucalipt, planteaza copaci noi, folosesc uscatoare de cafea care sa nu polueze, implementeaza practici pentru a micsora consumul de apa si a curata apa folosita.

Apa din tancurile de fermentare este filtrata natural in pamant si, apoi, folosita pentu irigarea cafelei. Cateva ferme de o calitate superioara cum ar fi Agribhai in Bahia, Brazilia fermenteaza pasta de cafea fara apa pentru o perioada scurta de timp. Acest lucru reduce consumul de apa si permite acestora sa dea una dintre cele mai bune cafele din Brazilia.

O ferma sustenabila inlocuieste nutrientii naturali ai pamantului prin raspandirea de fertilizator si materii organice (pulpa de cafea compusa) sub copacii de cafea si intre acestia. Acest tip de fertilizare a fost creat pentru a creste eficienta in timp si pentru a produce un continut al pamantului uniform si natural din punct de vedere mineral.

Fermele sustenabile folosesc si practici de crestere a biodiversitatii, a culturilor organice si agriculturii sustenabile. Pentru a gasi resurse de energie regenerabile, promoveaza programe educationale, au grija de asigurarile medicale ale muncitorilor si asigura conditii bune de munca pentru angajati.

RETETE