www.forbes.ro, 4 octombrie 2021

capture-forbes

Cu ocazia Zilei Internationale a Cafelei, Asociatia Romana a Cafelei (ARC) va invita la o ceasca de cafea si la o... plimbare cu bicicleta!

Potrivit celui mai recent studiu publicat de ISIC – Institute for Scientific Information on Coffee, consumul de cafeina poate contribui la imbunatatirea performantelor ciclistilor profesionisti si ale amatorilor acestui sport.

Pana in anul 2030, se estimeaza ca europenii vor cumpara 10 milioane de biciclete in plus pe an, o crestere de 47% fata de cifra anuala din 2019, pe masura ce din ce in ce mai multi oameni prefera mersul cu bicicleta pentru a se mentine in forma, de placere, si mai des ca mijloc de transport1.

Dr. Neil Clarke PhD, Course Director for MSc. Sports and Exercise Nutrition in cadrul Universitatii Coventry, a declarat: “Consumul de cafea are numeroase beneficii care pot imbunatati performanta fizica. Acestea includ, dar nu se limiteaza la: imbunatatirea andurantei musculare, vitezei in miscare si rezistentei musculare. De asemenea, cafeaua poate imbunatati performanta datorita eliberarii de endorfine care atenueaza senzatia de durere si rata efortului perceput in timpul exercitiilor fizice, diminuand perceptia de efort. Mai mult, factori precum timpul de reactie imbunatatit, memoria si starea de spirit pot avea o influenta pozitiva asupra performantei. Indiferent daca este vorba de ciclismul practicat in competitii sau in scop de recreere, exista dovezi potrivit carora consumul unei cesti de cafea poate imbunatati performanta.”2

Juliet Elliott, sportiva multi-disciplinara de ciclism, desemnata una dintre „Cele mai influente femei din ciclism” de Bike Biz si o ‘Femeie de urmarit’ de YouTube a declarat: “In mod normal, ma antrenez timp de aproape douasprezece ore pe saptamana si particip la curse de anduranta, Gravel (drumuri neasfaltate) si Bikepacking, dar si evenimente precum Grinduro si Tuscany Trail. Ceea ce mananc si beau este critic pentru performanta mea, de aceea cafeaua face parte din rutina mea zilnica. Imi incep intotdeauna ziua cu o cafea, savurand prima ceasca la micul-dejun si apoi inca una, de obicei, inainte sa merg la sala sau cu bicicleta. Sunt o mare iubitoare a acestei bauturi, imi da energie si ma mentine intr-o stare de vigilenta. Sunt constienta de beneficiile acesteia in ceea ce priveste performanta mea – pot pedala mai tare, mai repede si pentru mai mult timp.”

Cititi intregul material aici: https://www.forbes.ro/consumul-de-cafea-poate-contribui-la-imbunatatirea-performantei-zilnice-ciclism-si-la-sustinerea-evenimentelor-de-anduranta-232341

RETETE