Cafeaua este una dintre cele mai importante surse de antioxidanti. Fiind intr-o varietate de produse alimentare pe baza de plante, antioxidantii sunt elemente importante care lucreaza in interiorul corpului pentru a combate radicalii liberi toxici, care in timp pot duce la multe boli cronice, cum ar fi cancerul.
Conform unor studii recente, cafeaua are de patru ori conținutul antioxidantilor din ceaiului verde. Cantitatea de antioxidanti din cafea o depaseste, de asemenea, pe cea din cacao, din alte ceaiuri de plante si vin rosu, pe cea din fructe si legume proaspete. Exista aproximativ 1.000 de antioxidanti in boabele de cafea verde.
Antioxidantii din cafea sunt sub forma de polifenoli, o substanta care se gaseste si intr-o varietate de plante. Unii considera ca polifenolii sunt chiar mai importanti decat vitaminele C si E in ceea ce priveste prevenirea anumitor boli. Conform cercetarilor, cafeaua ofera aproximativ 1.300 de mg de antioxidanti polifenol. Studiile indica faptul ca nivelul de antioxidanti este similar atat in cafeaua cu cofeina, cat si in cea decofeinizata.
Un studiu de cercetare lansat in 2005 a analizat cantitatea de polifenoli in mai mult de o suta de produse alimentare si bauturi, inclusiv legume, fructe, nuci, condimente si diverse uleiuri. In ceea ce priveste antioxidantii, cafeaua s-a clasat pe primele locuri.
Alte produse alimentare si bauturi care se afla in top zece surse alimentare de polifenoli examinate in studiu sunt: ceaiul negru (294 mg), bananele (76 mg), fasolele (72 mg / zi), porumbul (48 mg / zi), vinul rosu (44 mg / zi), berea (42 mg / zi), merele (39 mg / zi), rosiile (32 mg / zi) si cartofii (28 mg / zi).
Sursa acestui articol este: www.coffeeandhealth.ca