Un aport moderat de cafeina contribuie la imbunatatirea vigilentei si atentiei

Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (Institute for Scientific Information on Coffee - ISIC) a publicat, în luna martie, un raport de expertiză intitulat: Lucrurile bune ale vieții: cafeaua, dispoziția și emoțiile. Acest raport explorează știința referitoare la posibilele legături între consumul moderat de cafea, dispoziția și emoțiile, precum și potențialele efecte ale acesteia atât asupra populației sănătoase, cât și asupra unei subcategorii de persoane diagnosticate cu depresie.

„Cafeina este un compus complex și, fără îndoială, unul dintre cei mai cercetați compuși care fac parte din regimul alimentar. Acest raport abordează o selecție de studii științifice relevante, pentru a analiza ce știm în prezent despre efectul cafelei asupra dispoziției și emoțiilor, a examina potențiale mecanisme în spatele efectelor observate și pentru a sublinia câteva aspecte interesante care să facă obiectul cercetărilor viitoare”, a declarat Dr. Crystal Haskell-Ramsay, Profesor Asociat și Director Asociat al Brain, Performance and Research Centre din cadrul Universității Northumbria (UK).

O serie de studii au demonstrat că un aport moderat de cafeină contribuie la îmbunătățirea vigilenței și atenției (concentrării). Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a concluzionat că există o relație de cauză și efect între o porție de 75 mg de cafeină (o ceașcă normală de cafea conține între 75 – 100 mg de cafeină) și atenția și vigilența sporită. Alte studii au examinat impactul cafelei și al consumului de cafeină asupra unei anumite afecțiuni, și anume depresia. Dr. Grosso a explicat faptul că în vreme ce cercetările din prezent privind o posibilă asociere sunt limitate, o analiză sistematică a studiilor observaționale sugerează că riscul de dezvoltare a depresiei scade cu un aport moderat de cafea (echivalentul a 3-5 cești de cafea pe zi).

Un aport moderat de cafea a fost asociat cu o serie de efecte asupra dispoziției, emoției, în special, cu o vigilență sporită la indivizii sănătoși; precum și cu o posibilă reducere a riscului de depresie la indivizii diagnosticați.

Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (Institute for Scientific Information on Coffee - ISIC) este o organizație non-profit, înființată în 1990 și dedicată studiului și publicării de informații științifice despre “cafea și sănătate”.

Sursa: www.coffeeandhealth.org

Raport ISIC - Un Aport Moderat de Cafeină Contribuie La Îmbunătățirea Vigilenței Și Atenției by Despre Cafea on Scribd

 

RETETE